Android Root İşlemi
Pek çok Android kullanıcısı için cihazın Root edilmesi ya da Rootlanması merak edilen fakat zor – tehlikeli olarak görülen bir işlemdir. Root işlemi ile cihazınıza bir anlamda tam yetki verirken, Google tarafından kısıtlanan pek çok veriye ulaşabilir, cihazınızı hiçbir kısıtlama olmadan kullanabilirsiniz. Örneğin, Google tarafından onaylanmamış pek çok uygulama, Android cihazlara yüklenememek de ya da dosyaları belirli sınırlar dışında taşınamamaktadır.
Android Telefonu Rootlamak
Cihazınızı Rootlamak için pek çok yöntem bulunmasına rağmen sizlere bu yazımızda Kingo Android Root programı ile bu işlemi nasıl yapacağınızı anlatacağız. İşleme başlamadan önce Kingo Android Root programını indirin ve bilgisayarınıza kurun.
Programı indirmek için tıklayın.
Kurulum tamamlandıktan sonra telefonunuzu USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın ve sırasıyla Ayarlar > Geliştirici Seçenekler kısmına girin. Burada “USB Hata Ayıklama Modunu Seçin ve Aktifleştirin”. Eğer Android 4.3 ve sonrası bir sürüme sahipseniz cihazınızda Ayarlar > Hakkında > Yazılım Bilgisi > Build Numarası kısmına gelerek geliştirici modunu açabilirsiniz.
Yukarıda belirttiğimiz işlemleri tamamladıktan sonra telefonunuzun bağlı olduğuna emin olun ve programda bulunan Root butonuna basın. 4 – 5 dakikalık sürenin ardından telefonunuz başarı ile Rootlanarak yeniden başlayacaktır.
Not: Root işlemi ile cihazınız savunmasız hale gelebilir ya da çalışmaz durumda kalabilir. Tüm bu işlemlerin sorumluluğu tamamen kullanıcıya aittir. Ayrıca Root sonrası cihazın garantisi devre dışı kalır.
Böyle bir ekran çıkmıyor yardım!!!
yapmayın.