Yeni Android Telefonunuzda Yapmanız Gereken 10 Önemli Ayar

Eğer yeni bir Android akıllı telefon aldıysanız ve ilk olarak hangi ayarları yapacağınızı bilmiyorsanız yazımızı mutlaka okuyun.

Sponsorlu Bağlantılar

Yeni Android Telefon Ayarları

Günümüzde Android telefonlar gençler arasında çok yaygın. Ancak bazı yeni kullanıcılar halen yeni Android telefon ile yapacak birkaç önemli şeyi kaçırabilmektedir. Android telefonlar sadece mesaj gönderme ve arama ile sınırlı değil. Android akıllı telefonunuzla yapabileceğiniz çok şey vardır. Son zamanlarda yeni bir Android telefonu satın aldıysanız kullanmaya başlamadan önce telefonla yapmanız gereken bazı ayarlar veya önemli şeyler vardır. Bu yazımızda yeni Android telefonunuzla yapmanız gereken ilk 10 şeyi anlatacağız. Zaten bu ayarların bazıları kurulum için zorunlu.

Sponsorlu Bağlantılar

Yeni Android Telefonda Yapılması Gereken En Önemli Ayarlar

An attendee handles the Mi5 smartphone, manufactured by Xiaomi Corp., during its launch at the Mobile World Congress in Barcelona, Spain, on Wednesday, Feb. 24, 2016. Mobile World Congress, an annual phone-industry event organized by GSMA Ltd., runs from Feb. 22 to Feb. 25. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

1 – Google Hesabınızı Kurun

Yeni Android telefonunuzda Google hesabını kurmanız yeni telefonunuzla yapmanız gereken ilk adımdır. Google hesabınızı kurmanız çok önemlidir. Çünkü bir Google hesabınız olmadan uygulamalarınızı ve oyunlarınızı cihazınıza yüklemek için Google Play Store’a erişemezsiniz. Yeni Android telefonunuzu açtığınızda Google hesabınız hakkında size sorar. Burada Google hesabınızla giriş yapmanız gerekir. Herhangi bir Google hesabınız yoksa yeni bir hesap oluşturmalısınız. Her neyse bu adımı atladıysanız veya bu bildirimi otomatik olarak göstermediyseniz bunu daha sonra da yapabilirsiniz. “Ayarlar> Hesaplar> Hesap Ekle> Google” yolunu izleyin.

2 – Önyüklü Gelen Uygulamaları (Bloatware) Devre Dışı Bırakın

Cihazla birlikte gelen ve çoğusu arka planda çalışmaya devam etmesi nedeniyle hafızanızı boşa harcayan uygulamaları devredışı bırakmalısınız. Yani telefonun performansını artırmak için yeni Android telefonunuzdaki şifreyi devre dışı bırakmalısınız. Bunu “Ayarlar> Uygulama Yöneticisi” yolunu izleyerek devre dışı bırakabilirsiniz.

3 – Ana Ekranı Temiz Tutun

Yeni Android telefonun ana ekranında önceden yüklenmiş pek çok uygulama bulunmaktadır. Bunları ana ekranından tamamen kaldırabilirsiniz. Bunu yapmak için uygulama simgesine dokunun ve ana ekrandan kaldırmak için Sil simgesine sürükleyi bırakın. bu şekilde uygulama sadece ana ekrandan kaldırılır. Yani o uygulama menünüzde yer almakta.

4 – Gmail Ayarlarını Ayarlayın

Gmail uygulaması yeni Android akıllı telefonu ile birlikte geliyor. Dolayısıyla ihtiyaçlarınıza göre ayarlamanız gerekir. Bunun için Gmail uygulamasına dokunun ve Ayarlar’a gidin. Sonrasında e-posta adresinize dokunun ve burada ayar tercihlerini size göre değiştirebilirsiniz.

5 – Fotoğraf Yedeklemelerini Ayarlayın

Dropbox ve diğerleri oyun mağazasında mevcut yedekleme uygulamalarıyla dosya paylaşıyor ancak bugün Google Fotoğraflar’ı tavsiye etmek isteriz. Google Fotoğraflar, yakınlarda fotoğraflarınızı güvenli tutmak için bulutta depolamak üzere Google tarafından başlatılmıştır. Bu uygulama bulutta sınırsız fotoğraf depolamanıza izin veriyor ve en iyi şey tamamen ücretsiz olması. Dolayısıyla anılarınızı sonsuza kadar güvende tutmak için Google Play’i ziyaret edin ve yeni Android telefonunuza Google Fotoğraflar uygulamasını yükleyin ve fotoğraf yedeklerini ayarlayın.

6 – Google Play Ayarlarını Kontrol Edin

Yeni Android telefonunuzda Google Play ayarlarını kontrol etmek ve gerekli değişiklikleri yapmak önemli bir diğer husustur. Örneğin Android uygulamalarını otomatik olarak güncellemek istemiyorsanız bunları Google oynatma ayarlarından kapatabilirsiniz. Uygulamaların otomatik olarak güncellenmesini kapatabilirsiniz.

7 – Android Cihaz Yöneticisi’ni Ayarlayın

Android Cihaz Yöneticisi Apple’ın Benim iPhone’um Bulma adlı yazılımı ile aynı şey. Ayrıca kaybolan veya çalınan bir telefonu bulmanızı, silmenizi veya kilitlemenizi sağlar. Bu nedenle telefonunuzu sonsuza kadar güvende tutmak için yeni telefonunuza kurmanız çok önemli. Bunun için Google Ayarlar > Güvenlik yolunu izleyin ve ardından “Android Cihaz Yöneticisi”ne gidin. Burada etkinleştirmek istediğinize uzaktan yönetim özelliklerine karar verebilirsiniz. Bunu ayarladıktan sonra telefonunuz kaybolduğunda veya çalındığında onu bulmak için Android Cihaz Yöneticisi web sitesine yer imi koyun.

8 – Bazı Temel Uygulamaları İndirin

Yeni bir Android telefonda önceden kurulmuş birkaç uygulama mevcutken Android telefonunuzda sosyal mesajlaşma veya sosyal medya uygulamaları, favori tarayıcı uygulaması, haber uygulaması, mobil alışveriş uygulaması v.b. gibi birçok Android uygulaması var. Bu tür uygulamalar yeni bir Android telefonu ile birlikte gelmiyor. Onları Google Play Store’dan manuel olarak yüklemeniz gerekecek.

9 – Sosyal Medya Uygulamalarınızda Oturum Açın

Sosyal medya uygulamalarını yeni Android uygulamalarınıza yükledikten sonra şimdi bunlarla oturum açmanız gerekir. Bu nedenle uygulamaları yükledikten sonra Facebook, Twitter, Google+ gibi sosyal medya uygulamalarında oturum açmak için birkaç dakikanızı ayırın. Şirketinizin Samsung, Sony v.b. hesapları imzalamanız gerekir. Bu servislerden bazıları Google hesabınıza bağlanabilirken bazıları kendi giriş bilgilerine ihtiyaç duyuyor.

10 – İstenmeyen Uygulama Bildirimlerini Sessize Alın

Telefonunuzda gelecekte duymak istemeyeceğiniz pek çok uygulama olabilir. Dolayısıyla bu durumda herhangi bir uygulama için bildirimleri kapatabilirsiniz. Herhangi bir uygulamanın bildirimlerini sessize almak için “Ayarlar > Uygulama Yöneticisi” yolunu izleyin. İndirilenler sekmesinde duymak istemediğiniz uygulamaya dokunun ve ardından “Bildirimleri Göster” kutusunun işaretini kaldırın.

Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Yazılar

Yeni Android Telefonunuzda Yapmanız Gereken 10 Önemli Ayar İçin Yorum Yap

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.